Еурофарм Пелистер загуби на гости во Данска кај Гудме со 30-29, екипата од Битола имаше често позитива на оваа средба, но на крајот се радуваа домашните ракометари.

Сепак ако е за утеха на битолчани, тие го имаат најубавиот потег на овој натпревар, цепелинот на Велковски и Мандалиниќ е потег кој се уште се прераскажува.