Хрватска во инфаркт натпреварот ја совлада Норвешка и в недела ќе се бори за единствениот златен медал кој и недостасува во богатата колекција.

Хрватските ракометари водеа неверојатна борба и затоа сосема ја заслужија радоста на крајот од средбата.

Подоцна веселбата се пресели и во хрватската соблекувална.