Конго дебитира на светските ракометни првенства, загуби на стартот од Аргентина со 28-22, но ракометарот кој предизвика најмногу внимание се вика Тјери Мвумби Готие.

Готие има неверојатен вишок на килограми, но се движи одлично, подвижен е, ама има еден проблем, нема брзина за враќање на клупата.