Урбан Лесјак од Словенија бранеше се денеска на средбата со Македонија, Словенецот запиша дури 17 одбрани.

Словенија ја победи Македонија со 31-21, Лесјак беше еден од најдобрите поединци кај победничката екипа, едноставно бранеше се, практично ги откажа нашите ракометари.