Кил го совлада Вардар со 34-23, земен е скалпот на Европскиот шампион, навивачите на тимот од Германија реагираа емотивно на победата.

Познатиот коментатор на ЕХФ, Том О’Бранаган на твитер повод поразот на Вардар објави статус со „мајтап“ за Европскиот шампион.