Киелце го победи Вардар си убедлив резултат, пораз на македонскиот шампион 36-29 во Полска, ова е реален епилог на настаните на оваа средба.

Вардар беше немоќен да се спротистави на Киелце, домашниот тим диктираше темпо и игра, го контролираше резултатот и заслужено запиша победа.