Еден од милениците на навивачите на РК Вардар, Игор Карачиќ денеска и официјално беше преставен како ново засиливање на Кјелце. По седум години минати во Скопје хрватскиот репрезентативец го промени клубот и потврди дека имал повеќе понуди не верува дека во Кјелце ќе продолжи да напредува.