Капитенот на македонската ракометна репрезентација, Кирил Лазаров доби место меѓу најдобрите седум играчи во ЕХФ неделата на ЕУРО квалификациите.

Македонија запиша две победи против Финска и Швајцарија, Лазаров беше наш најдобар играч, капитенот ја потврди својата екстра класа, доби признание од од ЕХФ.