Вардар гостува кај Киелце во Лигата на шампионите, резултатот по првиот дел е 18-12. Вкупно шестиграчи на Вардар постигнаа по два гола, Дибиров, Стоилов, Дисингер, Чупиќ, Вујин и Јотиќ …

Ова се најинтересните моменти во првото поливреме на средбата.