Ариел Пабло Симонет од Аргентина постигна само два гола против Јапонија, но еден е ремек дело, момент на мечот и денот на Мундијалот во Египет.

Аргентина ја победи Јапонија со  28-24, Симонет реализираше на маестрален начин, секако ова е еден од најубавите голови од денешната програма.