Роберто Парондо веќе не тренер на Вардар, тој прифати нов предизвик, селекторската позиција кај Египет. Веќе неколку дена златната генерација на Вардар која победи во Лигата на шампионите се забавува во Хрватска.

Најголемиот дел од ракометарите се на Хвар, таму им се приклучи сега веќе поранешниот тренер Парондо кој „лудо“ се забавуваше .