Првиот дел носи голема борба меѓу Македонија и Шведска но засега „трите круни“ ја оправдаа фавортиската улога по првиот дел, водат со 5 гола разлика, резултатот 16-11.

Нашите голмани, Митревски и Томовски одлични, но правиме грешки кои Шведска ги казнува немилосрдно во првото полувреме.

Лазаров со 4 гола е најефикасен во првиот дел кај Македонија со 4 гола.