Расте еуфоријата за настапот на македонската ракометна репрезентација на СП во Египет, последна доаѓа од хероите  од ТВ емисијата  „Дајте Музика“   на МРТВ.

Снимен видео спорт, од РФМ им се заблагодарија за поддршката, Македонија сака добри репзултати на Мундијалот.