Започна натпреварот број 1 за Македонија на Мундијалот во Египет, прв прптовник е  Шведска, репрезентација која е фаворит на овој дуел, барем на хартија.

Пред мечот интонирани химните на двете земји, вака нашите ракометари гордо ја пееа химната, Стоилов најгласен.