Екипата на Нант загуби од Лимож во  5. коло во првата лига на Франција, Кире Лазаров одигра одличен меч, беше еден од нивните играчи кој  е на Топ 5  листата по убавите голови.

Кире Лазаров учествуваше во акција која заврши со атрактивен цепелин, се најде на четвртото место: