Репрезентацијата на Египет  до 19 години го освои Светското првенство во ракомет кое се одржуваше со Скопје.

Со златните медали, младите ракометари се вратија дома каде целата еуфорија се пренесе на улиците. Славјето беше големо, а дел од атмосферата може да погледнете во видеото во продолжение.