Ракометарите на Унгарија го заверија првото место во групната фаза по победата над Германија од 29:28 и во следната фаза пренесуваат четири бода. Германија како второпласирана патува во втората групна фаза.

Данска ја оправда фаворитската улога против Аргентина и славеше со 31:20 за прво место во групата Д, со што во следната фаза ќе пренесе четири бода.

Посла беше убедлива против Бразил со 33:23 и во втората фаза како второпласирана од гурпата Б пренесува два бода.