На денешен ден, пред 18 години, Кометал Ѓ.П. стана првак во Лигата на шампионите, ја донесе првата и единствена досега европска титула во нашата земја.

На 19 мај, 2002 година, тимот од Ѓорче Петров,  во натпревар за титула го совлада Херц 26-22 тимот беше предводен  од Кастратовиќ, Малахова, Бујанова, Платон, Велкова, Нацева, Дину, Будимир….