Тунис и Бразил одиграа драматичен и неизвесен натпревар до самиот крај, победник немаше, средбата заврши 32-32, ВАР поништи гол на Тунис во последната секунда од мечот.

Бразил  стигна до израмнување во поледните моменти од мечот, Тунис го имаше последниот напад, постигна гол, прво признат, се преглдуваше снимнката и ВАР им го поништи, топката не ја минала гол линијата.

Судиите  два пати ја прегледуваа снимката, прво признаа гол, потоа го поништија, средбата заврши 32-32.