Европскиот првак Вардар замина од пред СЦ „Јане Сандански“ кон аеродромот во Скопје на пат за Дамам, Саудиска Арабија. Експедицијата составена од 23 членови сепак не успеа комплетна да полета за Истанбул.

Турскиот авио превозник не им дозволи на шестмина членови да полетаат поради пребукираност. Најважно е што најголемиот дел од екипата замина, а во Скопје останаа неколкумина за кои ќе се бара друга алтернатива.

Вардар денеска ќе пристигне во С.Арабија и да има слободен ден во подготовки. Првиот натпревар треба да го играме на 28 август.

Капитенот Стојанче Стоилов нема да настапи на Супер Глоуб поради повреда, сепак стигна на време да испрати соиграчите  и да им посака успех.

View this post on Instagram

Европскиот првак Вардар замина од пред СЦ „Јане Сандански“ кон аеродромот во Скопје на пат за Дамам, Саудиска Арабија. Експедицијата составена од 23 членови сепак не успеа комплетна да полета за Истанбул. Турскиот авио превозник не им дозволи на шестмина членови да полетаат поради ПРЕБУКИРАНОСТ. Најважно е што најголемиот дел од екипата замина, а во Скопје останаа неколкумина за кои ќе се бара друга алтернатива. Вардар треба рано изутрина да пристигна во С.Арабија и да има слободен ден во подготовки. Првиот натпревар треба да го играме на 28 август. #hcvardar #rkvardar #superglobe #handballchampions #saudiarabi @ihf.official @christiandissinger @timurdibirov31 @gorpsh @dainiskristopans @stas.skube

A post shared by РК Вардар (@rkvardar) on