Жељко Муса е херојот на Хрватска, бидејќи тој го постигна победничкиот гол за пласман во финале.

Топката ја имаше Карачиќ, кој денеска промаши неколку прилики. Тој се дигна и …ми ја додаде топката мене. Го молев Господ најпрво да ја фатам таа топка, а од кога ја фатив, се свртеф и ја пукнав кон голот на Бергеруд. Карачиќ веруваше во мене“, вели пресреќниот Муса.

Во финале Хрватска ќе игра со селекцијата на Шпанија, која ја елиминира Словенија.