Ник Кирјос ја искористи ситуацијата во која се најде Новак Ѓоковиќ, го нападна со сите „оружја“, но Србинот има и поддршка од тениските легенди.

Се огласи Борис Бекер, секако во одбрана на Новак но и Александер Зверев, Германецот  го нападна Кирјос на твитер.

„Секој кој навредува колеги е не е мој пријател. Погледни се во огледало и помисли дали си подобар од нас“  -напиша Бекер на твитер.