Ник Болитијери е познат  и признат стручњак во тенсот, создаде многу звезди  и важи за човек чии проценки се секогаш реални.

Болитијери е креатор на тениските звезди како, Андре Агаси, Моника Селеш и Марија Шарапова, се осврна на недоамна завршениот  Вимблдон и победата на Ѓоковиќ.

„Една од главните лекции на Вимблдон пред две недели на сите има ја одржа Шковиќ, неговиот бекенд со две раце е убиствен, затоа победуваше“ – изјави Болитијери.

Тројката, Ѓоковиќ, Федерер  и Надал ќе владее уште со тенисот, смета Болитијери кој додава дека го разочарале младите играчи како Циципас  и Зверев и Тим.