Рожер Федере се опоравува од повредата, најави скорешно враќање на тениските терени, тоа го потврди неговиот тренер Сверин Лути.

Швајцарецот во меѓувреме ужива на планините во Швајцарија, ја истражува родната земја како планинар, последните фотографии кои ги објави Федерер укажуваат дека тој ужива на Алпите.