Многу светски личности помагаа изминатите месеци околу пандемијата од КОВИД-19, но убедливо како најхумана личност се истакна Новак Ѓоковиќ.

Српскиот ас во изминатиот период е единствениот кој донираше во три различни земји, односно Шпанија, Италија и Србија.