Станува извесно дека Новак Ѓоковиќ ќе ја брани титулата на Австралија Опен 2022, иако сè уште нема официјална потврда за тоа, се чека одлуката на министерот за имиграција Алекс Хок за статусот на визата.

АО 2022 ги одреди двојките за првото коло, Ѓоковиќ доколку ја брани титулата ќе тргне против сонародникот Миомир Кецмановиќ.