Најдобриот тенисер на светот, Новак Ѓоковиќ откако победи на Вимблдон е на одмор, се реши со семејството одморот да го мине во Хрватска.

За време на одморот, Ѓоковиќ има време да се фотографира со група на деца на Корчула во  Врник, изненадувањето на децата беше големо па и нивната реакција на социјалните мрежи.