Новак Ѓоковиќ е многу разочаран од неуспехот во Токио, тој се огласи на социјалните мрежи повод  трите болни порази во два дена на Олимписките игри.

„Голема беше честа да се претставува Србија на Олимпијада. Жалам што ова посебно искуство не заврши со еден медал за мене, но тоа прави да бидам уште помотивиран и да продолжам да работам и да се вратам уште послен во Париз за три години. Им ја посакувам цела среќа на сите наши спортисти кои продолжуваат да се борат за медали, навиваме за Србија“ – напиша  Ѓоковиќ.