Денеска во Кувајт се отвори филијала на академијата на Рафаел Надал.

Таа е отворена во тениската база на шејкот Џабер ал-Ахмед ал-Џабер ас-Сабах, која има 18 терени и капацитет од 5000 места.

Надал денеска во Кувајт ќе одигра и пријателски меч со својот сонародник Давид Ферер.