Новак Ѓоковиќ 271 недела е на врвот на АТП ранг листата со што надмина остварувањето на легендарниот Иван Лендл.

Пред Ѓоковиќ со подобар реузлтат се Роџер Федерер кој на врвот во континуитет мина 310 седмици и Пит Сампрас со 286 седмици.

Што се однесува до АТП рангирањето, меѓу најдобрите десет нема измени. По Ѓоковиќ следуваат, Федерер и Надал.