Најдобрсиот светски тенисер во моментов, Новак Ѓоковиќ ја започна 340 седмица на лидерската позицијата на АПТ ранг листата.

Победникот на УС Опен, Данил Медведев повторно ја намали разликата во однос на Ѓоковиќ која сега изнесува 1558 бодови.