Италјанскиот тенисер Енрико Бекучи се занимава со тенис веќе 26 година и секој меч во неговата кариера го загуби. Бакучи има 47.година, а игра тенис од 1994.година. Тој во својата кариера одигра 270 мечеви.

 

Тој изјави дека нема да ја прекине кариерата додека не оствари една победа.

„Игран за таа едба победа, само една. Кога ќе го направам тоа ќе се повлечам. Започнав касно да играм тенис. Тенис е мојата страст со 21.година започнав да се натпреварувам. Знам дека е касно, но имам една цел, а тоа е да победам на еден меч“- изјави Италјанецот.