Фернандо Вердаско се чувствува разочарано што не е дел од Ролан Гарос 2020, тој беше позитивен на тестовите на организаторите на турнирот, но потоа направил нови три и сите биле негативни.

Шпанецот на твитер  објави резултат од тестовите, напиша дека е исфрустриран од одлуката на организаторите да нема право да настапи на Ролан Гарос 2020, огорчен е од нивната одлука.