Французинот Анри Лекон, ја опиша играта на Надал во мозаик од 11 фотографии, како се однесува Шпанецот на теренот.

Мозаикот од фотографии предизвика многу коментари на социјалните мрежи, но Лекон убаво ја долови играта на Надал на земја.

„Надал е Ролан Гарос, тој освои 12 титули, ментално и физички доминира на земја, тој е како болид од Формула 1 кој постојано еволуира“ – изјави Лекон.