Новак Ѓоковиќ одржа тренинг отворен за медиумите, траеше 15 минути, а по 30 минути го прекина и се врати во хотелот, кондицискиот тренер Марко Паниќи му покажал смс порака, потоа Србинот го заврши тренингот.

Останува нејасно зошто е прекинат тренингот, но медиумите шпекулираат дека му била покажана порака дека ќе биде депортиран од Австралија.

На тренингот бил присутен и Горан Иванишевиќ, нејасно е што пишувало на пораката.