Србинот Новак Ѓоковиќ и Хрватот Горан Иванишевиќ заеднички работат на проектот да организираат мини тениски турнири во регионот, но Македонија не е на мапата на двајцата тенисери.

Иванишевиќ смета дека тенисот е биде уште долго во застој, со Ѓоковиќ работат на проектот мини тениски турнири во регионот.

„За ваква ситуација никој не беше подготвен, со Ѓоковиќ размислуваме да организирираме серија на мини турнири во регионот во кој ќе се игра тенис во Хрватска, Србија, Словенија и БиХ“ – изјави Иванишевиќ.