Фондацијата на Новак Ѓоковиќ ја продолжи праксата да помага на болници во Србија, нова која доби помош е Општата болница во Крушевац.

Ѓоковиќ донираше нова медицинска опрема во борба против коронавирусот, на твитер напиша:

„Заедно сме посилни“