Новак Ѓоковиќ во разговор на Инстаграм со професорот Д-р Драган Иванов истакна како ја применува аутофагијата.

Аутофагијата е многу битна. Тоа е метода во која 16.часа не се јади, а осум часа  јадат. Тоа го применувам во последните години и имам многу подобрување. Имам поголема енергија во текот на денот. Исто така имам помал број на падови во играта“- изјави Србинот.

Аутофагијата е метаболички процес кој се користи како би разградиле и рецикрилале отровните работи од телото.