Австралија ќе биде домаќин на Новак Ѓоковиќ и покрај тоа што по втор пат му беше укината визата за престој на тенисерот.

Министерот за имиграција, Алекс Хавк го искористи правото за укинување на визата, но ова не значи дека Ѓоковиќ ќе биде испратен во притвор.

Судијата Кели, кој го води случај посочи дека се уште има неодговорени прашања и закажа ново сослушување за денеска од 22 часот по македонско време.

Сето ова оди во придлог да се донеше трајно решение по кое ќе биде познато дали Ѓоковиќ ќе настапи на Австралија Опен или ќе се врати дома.