Новак Ѓоковиќ одличи да одговори пред новинарите како размислува по суспензијата на УС Опен и за тоа како гледа на неговото активно учество во овој спорт во иднина.

Тој посочи дека правилата се јасни, ја прифатил одлуката и продолжува понатаму.

„Не можам да ветам ниту да гарантирам дека нема никогаш да направам нешто слично во мојот живот. Ќе дадам се од себе, но се е можно во животот.“ – вели Ѓоковиќ.