Новак Ѓоковиќ во пресрет на првото коло и дуелот со Швеѓанецот  Микаел Имер на Ролан Гарос, зборуваше за очекувањата на овој Грен слем турнир.

Србинот очекува поинаков турнир, ќе се игра со топчиња од компанијата Вилсон кои се „побрзи“ на земјена подлога, Ѓоковиќ изјави дека ќе направи све да ги сведе „негативните“ реакциина минимум.

„Знаете и јас сум човек како и сите други, ќе направам се да ги сведам моите рекации на минимум, негокаш моите емоции ги покажувам на добар, некогаш на лош начин, ќе се потрудам да бидам мирен“ – изјави Ѓоковиќ.