Лина Ѓорческа по три победи во низа, загуби од бугарката  Викторија Томова со 0-2 во сетови 3-6 и 2-6.

На турнирот кој се игра под наслов „Источноевропски шампионат“, Ѓорческа поради трите победи претходно, ги прдолжува настапите следната недела.