Докторот на фудбалската репрезентација на Хрватска, Зоран Бахтијаревиќ говореше каков ќе биде спорот по пандемијата од коронавирусот.

Според Бахтијаревиќ, во спортот ќе има правило кое нема да може да се избегне, вакцинацијата ќе биде составен дел од спортот.

„Не сакам да говорам за мотивите на Ѓоковиќ и Ловрен, тие се против вакцинацијата, но мора да сфатат дека по борбата со антифашизмот, вакцините се најголемата придибивка на 20 век, тие ќе бидат составен дел од спортот, сакал некој да го прифато или не“ – изјави Бахтијаревиќ.