Поенот на Пабло Куевас ги воодушеви сите. Гркот Стефанос Циципас го освои Есторил со победа од 6-3 и 7-6, но сите зборуваат за потегот на Уругваецот.

При една висока топка, наместо да забие како што сите го прават тоа, Куевас одлучи да го пушти топчето да ја допре земјата а тој без поглед со рекетот меѓу нозе да изведе скратен удар. Лудо!