Ник Киријос уште еднаш испрати провокација на сметка на Новак Ѓоковиќ. Австралиецот беше гостин во емисија која ја водеше дете, а кога беше споменат Новак, Киријос изреагира како да не го знае.

„ Не го заборавај Новак Ѓоковиќ“– рече малото момче.

„Кој? Кој е тој“–  беше одговорот на Австралицеот.

Австралиецот подоцна се извини и изјави дека, сепак го познава, што е уште една потврда за лошиот однос меѓу овие двајца.