Ник Кирјос како едвај да чекаше да се огласи повод ситуацијата со позтивните тенисери на Ковид-19, тој ги критикуваше организаторите на „Адриа тур“.

Австралиецот одговори на објвата на Борна Чориќ на социјалните мрежи.

„Каква глупава одлука да се одржи егзебициски турнир, на сите им посакувам брзо да оздравите, но еве што се случува кога не се почитуваат протоколите“ напиша Кирјос.