Првиот светски рекет, Новак Ѓоковиќ се огласи повод ситуацијата со Ковид-19 и Грен слемот во Њујорк.

УС Опен веројатно нема да се одржи, Њујорк е големо жариште на Ковид-19, Ѓоковиќ од позицијата Претседател на советот на играчите порача:

„Пандемијата не се намалува, УС Опен веројатно нема да се одржи во предвидениот термин, разговарав со челниците, на сите играчи да им бидат вратени парите за резервациите во хотелите и авионските билети, пандемијата се развива во непосакуван правец“ – изјави Ѓоковиќ.

Во Њујорк дневно се заразуваат по 50.000 луѓе, овој град е најголемо жариште во САД во моментов.