Нема дефинитивно решение, барем засега, Новак Ѓоковиќ во Австралија сè уште чека конечна одлука, министерот Алекс Хок не донел одлука која се веќе требаше да биде објавена.

Српските медиуми јавуваат за тактика со која од Австралија, Ѓоковиќ да нема време за жалба, и да биде депортиран, австралиските медиуми тврдат дека Србинот веќе има спремна жалба!

Министерот Алекс Хок треба да донесе одлука околу статусот на визата, Ѓоковиќ е прв носител, а го доби Миомир Кецмановиќ во првото коло за противник.