Фондот за помош кон тенисерите кој го основа најдобриот на светот, Новак Ѓоковиќ за време на епидемијата од Коронавирусот започна да работи.

Србинот иницираше основање на фонд, кој првите 100 тенсери на АТП листата ќе им излезат во пресрет со фнансиска инекција на своите послабо рангирани тенисери. Речиси сите се вклучија во оваа акција, освен некои тенисери како на пример Доминик Тим.

Помош од 4.325 долари во понеделникот легнаа на сметката на секој тенисер пласиран од 101 до 500 место на АТП листата. За такво нешто беше потребно ниту еден од овие тенисер да нема заработено повеќе од 250.000 долари од наградите на турнирите во последната година.