Карлос Моја , тренерот на Рафаел Надал, тврди дека Шпанецот ќе биде подготвен да настапи на турнирот во Лондон каде го брани првото место на АТП листата.

Надал е веќе во Лондон, но не е комплетно подготвен, сепак, Моја смета дека Шпанецот ќе одигра добар турнир и ќе ја одбрани првата позиција на листата.

Шпанецот го предаде мечот со Шаповалов во полуфиналето на Матсерсот во Париз, тој  е во Лондон и тренира за настап на турнирот.

Мастерсот во Лондон, кој е завршен турнир во годината започнува во недела.